Uluslararası İşletme Yönetimi Tezli (İngilizce) Yüksek Lisans Programı
Fark Yaratan Yaklaşımlar
İŞLETME GERÇEK VAKA ANALİZLERİ
OSTİM Teknik Üniversitesi Uluslararası İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programında öğrenim gören öğrenciler, program kapsamında verilecek olan derslerin içeriğine uygun şekilde aşağıda verilen “temalar” kapsamında gerçek işletmelere giderek, o işletmelerin gerçek vakalarını (sorun alanlarına veya yeni beliren alanlara veya güncel uğraşılan alanlara-sorunlara yönelik olarak) o işin işletmedeki bizzat sorumlu yöneticisinden (dersin işletme mentorü) dinleyeceklerdir. Ardından; dersleri ile eşzamanlı olarak vakalara ait çözüm önerileri getiren dönem projelerini, dersin öğretim elemanının yönlendirmesiyle zaman içinde geliştireceklerdir. Böylelikle gerçek işletmelerde ve gerçek vakalar üzerinde gözlem ve araştırma yapma fırsatı bulacaklardır. Gerçek işletme vakalarına yönelik öneri ve çözümler geliştirerek hazırladıklarını projelerini hem öğretim elemanı ve hem de işletme mentorü huzurunda sunacaklar, tartışacaklar, ilgili derslerini “vaka analizi” destekli tamamlayacaklardır.
Örnek: Yeni Mobility as a Service -MaaS alanında bir teknoloji firması olarak İş Planı hazırlama çalışmaları yapmak, yeni alanda iş planı hazırlamak, sunmak, firma çözümüyle karşılaştırmak, tartışmak.
İŞ - İŞLETME SİMÜLASYONU UYGULAMALARI
İş-İşletme simülasyonu, katılımcıların sanal bir işletmeyi etkileşimli, risksiz ve gerçekçi bir ortamda yönettikleri deneyimsel bir öğrenme aracıdır. İş simülasyon oyunları; iş zekası, finansal analiz, piyasa analizi, işletme faaliyetleri, karar alma, problem çözme, ekip çalışması, iletişim ve liderlik gibi iş becerilerine yönelik deneyim imkanı sağlar ve bunları geliştirmeye yardımcı olur.
Ostim Teknik Üniversitesi Uluslararası İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programlarında kullanılacak olan İş-İşletme simülasyonu, işletme fonksiyonlarının hemen hepsinin (tedarik, stok, üretim, pazarlama, satış, muhasebe, finansman, strateji, liderlik, insan kaynakları yönetimi uygulamasına imkan vermektedir. Uygulama, ders kapsamlarına ilave edilecek ve dönem boyunca ilgili ders ve konularda kullanılacaktır.